לפני כ 33 שנה חזרנו מהטיול הגדול...שנה בארה"ב.
במהלך הטיול גמלה בי החלטה ללמוד לימודי תזונה. בדקתי את הסילבוס של הפקולטה ברחובות והחלטתי שלא ללמוד שם.
באותה תקופה החלה פריחת המכללות ונרשמתי ללימודי 4 שנים במכללה לרפואה משלימה בתל אביב, לימודי נטורופתיה בשילוב לימודי מגע רפלקסולוגיה.
התחלתי להתעניין בתזונה כבר בתקופת הצבא , נחשפתי לצמחונות בשל חברותיי לגרעין הנח"ל וגם הפכתי לצמחונית...עדיין 40 שנה.
לא הכרתי את עולם הצמחונות, הייתי אוכלת כל..בשר, עוף דגים ,ירקות ופירות ...ההתוודעות לעולם הצמחונות הייתה חדשה לי ומפתיעה.
זו התקופה בה התחלתי לבשל ולאפות והמגוון היה בסיסי אך התמדתי בתזונה הצמחונית במשך השנים, למרות שערכי הברזל ו B12 ירדו והשתנו בגופי בגלל שהפסקתי לאכול בשר , עוף, דגים .
לימודי הנטורופתיה פתחו בפניי עולמות חדשים של תזונה צמחונית, מרכיבי מזון ותוספים המרכיבים את התזונה הצמחונית , תזונה שלא מבוססת על לחם ומוצרי חלב פירות וירקות אלא אורז מלא, קינואה, מגוון קטניות, מוצרי סויה, דגנים שונים נוספים כלחם כוסמין, שיפון, כוסמת, אמרנט , גרעינים , אגוזים, זרעים כפשתן, צ'יה ועוד. שימוש בתוספי מזון כ B12 ,פרוביוטיקה , אומגה 3 מזרעי פשתן.
אני זוכרת שלחם מלא , לחמי כוסמין , אורז מלא, כוסמת, זרעי פשתן ועוד מוצרים ניתן היה למצא בבתי טבע, בחנויות ייחודיות כאלומות , עדן טבע, ניצת הדובדבן ...וכו , בכל נסיעה לחו"ל היה כייף להכנס לחנויות אוכל ולבדוק מוצרים חדשים שניתן להביא לארץ. במהלך השנים גם הסופר מרקט הוסיפו מגוון של מזונות צמחוניים, שורות של מדפים של מוצרים טבעוניים, ללא גלוטן, השוק התפתח וצמח. בעשור האחרון קל להיות צמחוני שלא לדבר על טבעונות ורגישות/ אלרגיה לגלוטן
לאחרונה ראיתי בנטפליקס שני סרטים אודות בריאות מערכת העיכול, מיקרוביום, תזונה המשפיעה ומטיבה על הבריאות שלנו, דרכי טיפול בתזונה על מחלות כגון סכרת. היה מרתק, העברתי קישורים ללקוחות שלי וחברות למקצוע.
❤ תחושת בטן : המדע הסודי של האכילה.
המחקר אודות המיקרוביום הפך להיות נפוץ וחשוב .
ההשפעה של חיידקי המעיים על הבריאות שלנו, עיכול המזון, ספיגה של מזון, מה חשוב לאכול כדי להעשיר את חיידקי המעיים הם חשובים למניעת מחלות כרוניות נפוצות :מחלות מעיים דלקתיות, מעי רגיז, סכרת, כולסטרול, פעילות תקינה של מערכת העיכול..עצירות, שלשולים..
בסרט מסופר על אנשים הסובלים מבעיות הקשורות באוכל , מגוון מצומצם של מרכיבי מזון, תפריט דל, אלרגיות, אנורקסיה, בעיות ספיגה של מזון וכו והדרכים, שיטות לעזור להם לאכול מאוזן ובריא ומיטיב עימם.
❤ האדם הוא מה שהוא אוכל : תאומים ותאומות.
בריאות מערכת העיכול , תפקוד הגוף, חיוניות, משקל תקין, מסת שומן ושריר, אופי ומשך שינה, עוררות מינית, מחשבה, ריכוז, זיכרון , תפריט תזונתי יומי משתנה מאדם לאדם גם בין תאומים. הסרט מראה את ההשפעה של תזונה צמחונית ותזונת אוכל כל בשלוב פעילות גופנית על תאומים ותאומות , השפעה של אוכל ביתי, מבושל עשיר בסיבים תזונתיים לעומת מזון קנוי תעשייתי.
במהלך שנותיי כנטורופתית אני מבינה מתהליכים של לקוחות ששינו את תפריטם, אכלו אחרת אחרי המפגש הראשוני שלנו ובהמשכו שלא רק חלה ירידה במשקל אלא התפקוד הגופני השתנה. התפקוד היום יומי השתנה והתחדד. תופעות שונות של העיכול נעלמו- צרבות, כאבי בטן, תכיפות ודחיפות היציאות, אופי היציאות, גזים ונפיחנות , תפקוד הקיבה הוא שקט ונוח, מנגנון רעב ושובע מתקיים, בבדיקות הדם חל שינוי משמעותי לטובה. בנוסף היכולת להיות בפעילות רציפה לאורך היום, יכולת החשיבה והריכוז ארוכה , תחושת סיפוק מעשייה ופעילות יומית היא גבוהה. פעילות גופנית הופכת להיות חלק ממעגל הפעילות היומי/שבועי.
תזונה ופעילות גופנית משפיעה על מערכות הגוף השונות. מה שאנו אוכלים משפיע על המחלות שלנו, על התסמינים שאנו חווים ככאבי בטן, כאבי ראש, דלקת פרקים , רגישות למזון. התפריט שלנו משפיע על השינה שלנו, על היכולת שלנו להיות בתפקוד מלא, מימוש הפוטנציאל המלא שלנו בעבודה, בלימודים ובחיים.
בבניית תפריט תזונה אנו בוחנים מה מפריע לנו , איזה מזון או מרכיבי מזון גורמים לנו לתחושה של כבדות, עייפות, אי נוחות, מפריעים למערכת העיכול לתפקודה הנכון והמיטיב . אלו מזונות ושתייה משפיעים על התפקוד היומי שלנו . מאתרים את מרכיבי המזון ומוציאים מהתפריט למשך זמן. בונים תפריט אחר, מותאם אישית לאורח החיים, כן, אפשר לאכול במסעדה. צריך לבחור נכון. בכל מפגש בוחנים את התפריט, מוסיפים עליו או מורידים מזונות שהוכחו כ"מפריעים" , מתאימים לבריאות המשתפרת לאיטה . במידה ואין שיפור בוחנים שוב ומחפשים את התפריט המסוים שיניע תהליכים בבריאות שלנו. מבחינתי תזונה אינה שחור ולבן אלא צבעונית. אני מנסה להביא לתזונה מגוונת, עשירה ומיטיבה כדי שאפשר יהיה להתמיד לאורך זמן ולהביא לבריאות ואיכות חיים טובה .
מעניין. מרגישים שהנושא מדבר אליכם...
מוזמנים להכנס לבלוג ולקבוע פגישה.
בברכה אתי.