לווי תזונתי ללקוח הוא מתמשך מעבר לשיחה, אבחנה ובניית תפריט.
אני מלווה דרך שיתוף מתכונים, זמינות גבוהה, חקר אודות התפריט אותו קבענו, איסוף ידע על מתכונים ולעיתים הכנתם במטבח הפרטי שלי כדי להבין האם טעים, קל להכנה , להשתמש בו במהותו או לשנות לשפר...
כך קרה השבוע , אחרי פגישה עם לקוחה ובניית תפריט מותאם, המשכתי לשתף מתכונים מותאמים מהלך הימים...נתקלתי במתכון ללחם ללא ביצים, מעדיפה באופן אישי, ללא קמחים , קמח לבן, כוסמין ואחרים ואו קמחי מקור , תערובות מוכנות של קמח.
מתכון של בלוג מתכונים מתוקים
לחם ללא גלוטן בטעם נדיר - קיטו ,
אפיתי ושיתפתי , אכן טעים ומעלה בבלוג.
מצרכים :
1 כוס קמח שקדים.
1 כוס גרעיני דלעת - גרעיני דלעת טוחנים במטחנת קפה, במעבד מזון או בלנדר. למעבד מזון של בוש יש כלי טוחן שמתאים לאגוזים ושקדים. (כוס גרעיני דלעת אחרי טחינה הינם בערך כ 2 כוסות קמח, ממליצה להקפיא את השארית).
1 כוס קמח קוקוס. למצא בבית טבע או חנות תבלינים.
1/3 כוס פסיליום , טחון. מאוד חשוב למתכון!! אלו הם סיבים שקושרים את העיסה.
1/4 כוס זרעי צ'יה.
1 שקית אבקת אפייה.
1 כפית מלח.
2 כוסות מים (מהברז).
2 כפות שמן זית.
1 כפית חומץ תפוחים / רגיל.
גרעיני דלעת לפיזור.
אופן הכנה:
להכניס בתחילה את היבשים לקערה, ללא קמח גרעיני דלעת, ולערבב היטב,
להוסיף את הנוזלים וללוש היטב.
👍👍 לפזר קמח גרעיני דלעת וללוש היטב.
להניח את העיסה על נייר אפייה לצור ולעצב כיכר לחם , להניח בתבנית ללחם בגודל בינוני.
לפזר מעט שמן על הכיכר ואז גרעיני דלעת ומלח גס.
לאפות בתנור שחומם על חום של 200 מעלות למשך שעה ואפילו שעה ורבע.
ניתן לפרוס לפרוסות ולהקפיא.
מתכון לחם זה מתאים לצליאקים, לרגישים לגלוטן, לאנשים הנוקטים בשיטת קיטו לירידה במשקל, הינו דל פחמימה.
עשיר בחלבון , ללא סוכר וביצים ולכן טבעוני.
תכינו ותהנו.
מוזמנים להגיב, לשאול שאלות.