הליקובקטר פילורי - הטיפול המשולב.
מערכת העיכול הינה המערכת החשובה בגוף.
מניסיוני כנטורופתית אני יודעת ומבינה שתזונה נכונה ,ספיגה והטמעה נכונה של מזון, תאבון בריא ומאכלים בריאים ומזינים הם המביאים אותנו לבריאות טובה .
במסגרת מפגשי הייעוץ בקליניקה מגיעים לקוחות המבקשים עזרה ותמיכה בנושא כאוב - הליקובקטר פילורי.
במערכת העיכול שלנו נמצאים וחיים בשלווה מספר רב של חיידקים, וירוסים, תולעי מעיים.
כשחומציות הקיבה הינה בין 2-5 הם חיים אתנו בשלום, כשחומציות הקיבה עולה לערכים גבוהים אז מופר האיזון והגוף משדר מצוקה ומחלה.
✔ תסמינים בולטים הם : כאבי בטן חזקים, צרבות, ריפלוקס (חזרתיות של מזון), אי נוחות גבוהה בקיבה במיוחד בשעות הלילה , גזים ונפיחות, מלאות אחרי האוכל, כלומר ספיגה איטית של מזון, חוסר תאבון ואפילו פחד לאכול שמא תכאב הבטן.
✔✔ הבדיקה לגילוי ואבחון המחלה היא "בדיקת נשיפה" ומאז הקורונה, כיום מבצעים בדיקת צואה המגלה את רמת החיידק הליקובקטר פילורי בקיבה. הטיפול הוא שני סוגים של אנטיביוטיקה ותרופה סותרת חומצה כאומפרדקס או נקסיום . לעתים טיפול אנטיביוטי ראשון לא עוזר ולכן בהמלצת הרופא ממשיכים לסיבוב שני של אנטיביוטיקה חזקה יותר והמשך סותרי חומצה. ישנם מצבים בהם מגיעים לטיפול תרופתי שלישי.
ככל שרמת ההליקובקטר פילורי לא יורדת ומתאזנת בקיבה, המצב הגופני מחמיר, המצוקות גוברות, התסמינים מתגברים, הגוף כואב, הושט שורפת בקיצור כל דבר שאוכלים יוצר כאוס בבטן, חווים שלשולים, גזים ונפיחות המביאים לאיכות חיים ירודה.
משיחה עם לקוחות אני מבינה ויודעת שהדגש של הרופאים שאפשר לאכול הכל כרגיל רק לסיים טיפול אנטיביוטי ואני משנה את הדגש ואומרת שטיפול ושינוי תזונתי בשילוב תוספי מזון וטיפול תרופתי מאוד מקל ומשפר את תהליך הריפוי. מגדיל את הסיכוי לאיזון הבריאות אחרי סבב אחד של אנטיביוטיקה.
✔ הטיפול התזונתי מותאם ללקוח בהתאם לצרכים הנדרשים מהמחלה ואו הסימפטומים. אני מקפידה ומאוד משתדלת להרכיב את התפריט כדי שיהיה קל ובר יישום למרות הקשיים. הקשר עם הלקוח רציף, בשיחת טלפון או אימייל כיון שנדרשת תמיכה מלאה ומעקב אחר הסימפטומים המשתנים.
❤ בתפריט אני מבקשת ומציעה שהאוכל יהיה מבושל . מגוון של מרקים על בסיס ירקות או ציר עוף, אורז לבן, אורז מלא, פירה תפו"א ובטטה, קטניות מבושלות היטב. מזונות כגון אבוקדו, טחינה, דג סלמון, מרלוזה . תבלינים ככורכום, כמון, זרעי שומר, אורגנו , חילבה ...שמן זית.
מניסיוני מרקים מבושלים וטחונים ,(מרק בטטה, גזר ודלעת) מרק סלק, מרק ירקות הינם רכיב מפתח בתזונה, יוצרים הקלה משמעותית ומיידית, קלים לעיכול ונספגים היטב. מרקים כאלו שהם מזונות מבושלים ,ומרוסקים ,יוצרים עיכול תקין. הגוף אינו צריך לעבוד קשה כדי לפרק אותם וכך ישנה הקלה בעיכול וספיגת מזון ותחושה יותר טובה ללא כאבים אחרי האוכל.
❤ מומלץ לאכול סלטים המבוססים על מגוון ירקות עליים, חסות, תרד, קייל, ומשולבים בירקות מבושלים כבטטה, סלק אדום, שעועית ירוקה, באק צ'וי וכו.
❤ דייסת קווקר, דייסת אורז מאוד מתאימים בתפריט זה. כמו כן פרוסת לחם כוסמין ואו שיפון.
❤ משקה סמודי על בסיס ירקות עליים ופירות מומלץ לארוחת בוקר או אחה"צ.
👎 מרכיבי מזון כגון : עוגות, עוגיות, ממתקים, חטיפים, בורקסים, פיצות כדומה. מזון מטוגן, מזון חריף , מוצרי חלב, בשר אדום, לחם לבן , מזונות משומרים, תעשייתיים, קפואים - מוצאים מהתפריט.
🏆 תפריט זה מומלץ לפחות למשך חודשיים , מאוד חשובה ההתמדה בתזונה, כדי לשפר את תפקודי מערכת העיכול אחרי לקיחת אנטיביוטיקה ותרופות סותרי חומצה.
✔ בנוסף אני מאוד ממליצה על תוספי תזונה כגון אסידופילוס – חיידקים ידידותיים המאזנים את מערכת העיכול, מחזקים את רירית קיבה.
✔ תוספת של אנזימים לעיכול – העוזרים לקיבה לעכל ולהספיג מזון.
✔ ויטמין B12 - בטיפות או כדורים למציצה. כיון שהספיגה של ויטמין זה יורדת עם המצב הקליני וכן עם לקיחת תרופות.
תהליך זה מתחיל בשיחה ארוכה, בהקשבה, בבחינת בדיקות דם, בהבנה של מה אוכלים, מה אוהבים לאכול, עד כמה אפשר לשנות , להזיז את הגבינה .
מניסיוני האישי עם לקוחות שהגיעו עם בעיות עיכול ,צרבות, אולקוס והליקובקטר פילורי השינוי היה טוב, איכותי ולאורך זמן.
חוויתם משהו מתסמיני המחלה שציינתי, מבקשים עזרה נוספת, מזמינה אתכם לצור קשר.